Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-04@10:49:36 GMT

آفت کرم غوزه به مزارع پنبه خسارت وارد کرد

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۸۴۷۹۷

آفت کرم غوزه به مزارع پنبه خسارت وارد کرد

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، محمد حسین کاویانی مدیر عامل صندوق پنبه ، درباره آخرین وضعیت تولید پنبه اظهار کرد: براساس آمارهای کارشناسان از استان های مختلف، ۳۰ هزار تن وش برداشت و تحویل کارخانجات پنبه پاک کنی شده است.

او با اشاره به اینکه ۸۰ درصد وش گلستان برداشت شده است، افزود: در مهرماه بعد از استان گلستان، برداشت در استان خراسان آغاز شد و هنوز هم برداشت در استان اردبیل به انبوه نرسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاویانی ادامه داد: با توجه به شرایط خشکسالی به ویژه در مناطق پنبه خیز و عدم دسترسی به آب کافی، تا به حدکافی مزارع آبیاری نشدند که در نهایت عملکرد در حد قابل انتظار نیست.

مدیر عامل صندوق پنبه با اشاره به آفت کرم غوزه که خسارت قابل توجهی به مزارع پنبه وارد کرد، بیان کرد: با شیوع آفت کرم غوزه در مزارع پنبه عملکرد نسبت به سال قبل کاهش یافت به طوری که از ۳۰ هزار تن وش برداشت شده، ۸ هزار تن پنبه محلوج به دست آمده که ۶ هزار تن آن توسط صنایع نساجی خریداری و حمل شده است.

واردات حداقل ۱۰۰ هزار تن پنبه در سال 

او قیمت کنونی خرید هر کیلو وش در استان های مختلف بر مبنای کیفیت توسط کارخانجات را ۲۱ تا ۲۸ هزار تومان اعلام کرد و گفت: هم اکنون پنبه محلوج در استان های مختلف ۶۷ هزار و ۵۰۰ تا ۷۴ هزار تومان است‌.

این مقام مسئول درباره آخرین وضعیت واردات پنبه بیان کرد: بنابر آمار تا پایان شهریور حدود ۳۵ هزار و ۶۰۰ تن پنبه وارد کشور شده است، اما هنوز پنبه به عنوان یک کالای تجاری عرضه نشده است که امیدواریم از هفته آینده پنبه تجار برسد.

او با اشاره به اینکه سالیانه ۱۵۰ تا ۱۸۰ هزار تن پنبه مورد نیاز صنعت نساجی است، بیان کرد: سالیانه ۵۰ تا ۶۰ هزار تن از الیاف پنبه در داخل تولید شده و حداقل ۱۰۰ هزار تن کسری نیاز کشور باید وارد شود، از آنجا که کشورهای همسایه شرایط جوی مشابه ما را دارند، از این رو در ۶ ماهه دوم سال واردات پنبه بیشتر است.

کاویانی ادامه داد: کشورهای تولیدکننده پنبه به امر تولید، یارانه می دهند که همین امر موجب شده قیمت در محدوده ۱۴۰ تا ۲۲۰ سنت باشد و در برخی کشورها به دلیل کاهش یک میلیون تنی ذخایر جهانی قیمت به ۲.۲ تا ۲.۶۵ دلار رسیده که همین امر می تواند بر قیمت پنبه داخل اثر بگذارد.

به گفته کاویانی، سال گذشته قیمت هر کیلو پنبه داخلی ۲۷ تا ۳۰ هزار تومان بود، در حالی که امسال حداقل قیمت ۶۷ هزار و ۵۰۰ تومان است و همواره پیش بینی می شود که با ورود پنبه های خارجی، قیمت کمتر از این نرخ نباشد.

مدیر عامل صندوق پنبه با تاکید بر حمایت دولت از تخم پنبه بیان کرد: از دولت انتظار داریم از تخم‌پنبه که دانه روغنی محسوب می شود، همانند سایر دانه های روغنی حمایت کند به گونه ای که هر امتیازی که به سایر دانه های روغنی داده می شود، به تخم‌ پنبه هم اختصاص یابد تا قدری از واردات روغن کاسته شود.

او در پایان تصریح کرد: در شرایطی که ۹۰ درصد روغن مورد نیاز از طریق واردات تامین می شود، حیف است که این روغن مرغوب از دسترس مردم خارج شود و به عنوان خوراک دام مورد استفاده قرار گیرد. در حالی که اگر با قیمت مناسب توسط صنایع روغن کشی خریداری شود، روغن به چرخه خوراک انسانی می رسد که این امر در کاهش واردات تاثیر گذار است.

پربیننده ترین فراوانی مرغ در راه است جدیدترین قیمت گوشت قرمز در بازار دلیل افزایش قیمت رب گوجه فرنگی چیست؟ افزایش قیمت مصوب مرغ به ۳۱ هزار تومان/ قیمت اعمالی است نه ابلاغی! چالش تامین کسری ذخایر استراتژیک گندم / افزایش احتمالی قیمت نان با واردات

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: پنبه هزار تومان تن پنبه هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۴۷۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوی وارد شدن خسارت به خانه‌های روستای مختاران گرفته شد

ایسنا/خراسان جنوبی مسؤول بسیج سازندگی سپاه انصار الرضا خراسان‌ جنوبی گفت: اقدام به‌موقع و شجاعانه جهادگران با کمک تجهیزات بسیج سازندگی خراسان‌ جنوبی از خسارت‌های احتمالی سیل در روستای مختاران جلوگیری کرد.

مهدی هنری امروز (۱۴ اردیبهشت ماه) بیان کرد: درپی بارندگی‌های شدید و وقوع سیلاب امروز در روستای مختاران، جهادگران با استفاده از تجهیزات بسیج سازندگی در روستای مختاران، مانع از وارد شدن خسارت‌ شدند.

وی به اقدام جهادگران و راننده لودر در این روستا اشاره و اظهار کرد: درپی سیل که باعث آبگرفتگی دشت و روستای مختاران شده بود، اقدام جهادگران از آب‌گرفتگی کامل روستا و ورود سیلاب به خانه مردم جلوگیری شد.

هنری گفت: درپی وقوع سیلاب در روستای مختاران حدود ۱۰ واحد مسکونی که در مجاورت جاده آسفالت قرار داشتند، دچار آبگرفتگی شدند. اکنون وضعیت روستای مختاران عادی است و واحدهای مسکونی نیاز به تعمیر و مرمت دارند.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۲۰ جهادگر در حال خدمت‌رسانی‌اند، افزود: از شب گذشته، ماشین‌آلات بسیج سازندگی در حالت آماده‌باش هستند که در صورت وقوع سیل و هرگونه حادثه احتمالی به کمک مردم بروند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • برداشت ۵۰ درصد گندم خوزستان/میزان خسارت بارندگی به اراضی اعلام می‌شود
  • جلوی وارد شدن خسارت به خانه‌های روستای مختاران گرفته شد
  • سیلاب بخش‌ مرکزی گناباد را فرا گرفت
  • محرومیت زدایی از ماموریت‌های گروه‌های جهادی برای کمک به مردم
  • مرغداران وارد بازی مافیایی واردات مرغ نشوند
  • مردم پول ندارند سمند ۲۰ سال پیش را عوض کنند؛ می‌خواهند خودروی برقی وارد کنند؟
  • کاکایی، کارشناس صنعت خودرو: مردم پول ندارند سمند ۲۰ سال پیش را عوض کنند؛ می خواهند خودروی برقی یک میلیارد و ۳۰۰ میلیونی وارد کنند؟
  • اعلام قیمت ارزان ترین خودروی برقی/ کاکایی: قرار بود از مونتاژکاریها کم شود/ خودروی برقی، مصرف سوخت کشور را بالا می برد / چرا درباره مافیا آدرس غلط می دهند/ رشد داخلی سازی ارزش افزوده ایجاد می کند