Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@14:46:47 GMT

قیمت پنبه برای کشاورز صرفه اقتصادی ندارد

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۷۰۵۵۶

قیمت پنبه برای کشاورز صرفه اقتصادی ندارد

ایسنا/گلستان رئیس اداره پنبه و دانه‌های روغنی جهاد کشاورزی گلستان معتقد است، برای اینکه پنبه برای کشاورز مقرون‌به‌صرفه باشد باید این محصول با قیمت‌های بالاتر از ۱۰ هزار تومان خریداری شود.

علی موسی خانی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه برداشت پنبه در گلستان از اوایل شهریورماه آغاز شده و تا اواخر آذرماه ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پنبه طی دو الی سه چین برداشت می‌شود.

وی بیان کرد: امسال ۲۱ هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی استان به کشت پنبه اختصاص داده شده که این میزان نسبت به دو سال قبل، تقریباً ۲ برابر افزایش پیدا کرده است. بیشترین سطح زیر کشت این محصول نیز در شهرستان گنبدکاووس و آق‌قلا است.

رئیس اداره پنبه و دانه‌های روغنی جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به اینکه پیک برداشت این محصول در استان مهرماه و اوایل آبان ماه است، تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود امسال ۴۵ هزار تن وش پنبه در استان برداشت شود.

موسی خانی افزود: تاکنون حدود ۲۵۰۰ تن وش پنبه وارد ۹ کارخانه پنبه‌پاک‌کنی در سطح استان شده است.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر هر کیلوگرم وش پنبه با قیمت ۹۵۰۰ تومان به صورت علل‌ الحساب از کشاورز خریداری می‌شود. قیمت باید بیش از ۱۰ هزار تومان و قیمت‌های ۱۱ و ۱۲ هزار تومان باشد تا برای کشاورز صرفه اقتصادی داشته باشد.

رئیس اداره پنبه و دانه‌های روغنی جهاد کشاورزی گلستان تأکید کرد: امیدواریم در ادامه با توجه به افزایش قیمت ارز در روزهای اخیر، قیمت خرید پنبه به آنچه که مدنظر کشاورزان است، برسد.

موسی خانی در ادامه با اشاره به توصیه‌های کارشناسی نسبت به برداشت پنبه، گفت: کشاورزان برداشت پنبه را زمانی آغاز کنند که حداقل نیمی از غوزه‌ها رسیده باشد و از برداشت وش در صبح‌های زود و روزهای بارانی پرهیز کنند. همچنین از گونی‌های چتایی با الیاف کنفی یا پنبه‌ای برای کیسه‌گیری وش استفاده شود.

وی با تأکید بر اجتناب از برداشت غوزه‌های نارس، گفت: کشاورزان از اختلاط وش‌های آفت‌زده، ملکوک، زرد و آنهایی که از روی زمین جمع‌آوری می‌شوند با وش سالم، پرهیز کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی پنبه گلستان جهادکشاورزی گلستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۷۰۵۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(عکس) کار عجیب و هنرمندانه برنجکار تایلندی برای جذب گردشگر

زی‌سان: کشاورز «تانیاپونگ جایخام» و تیمی از کارگران این نهال‌ها را در نقاط مختلف مزرعه در استان شمالی «چیانگ‌رای» کاشتند تا گربه‌های کارتونی را به تصویر بکشند، به این امید که گردشگران و گربه دوستان را جذب کنند.

به گزارش زی‌سان و به نقل از رویترز، وی گفت: «ما انتظار داریم ده‌ها هزار نفر بیایند و این هنر را در مزارع برنج ببینند». 

کشاورز تایلندی گفت که این فرآیند قرار دادن نهال‌ها دقیقا مانند طرح اولیه هنرمند به مختصات GPS وابسته است. گیاهان در فرآیند رشد رنگ‌شان هم تغییر می‌کند. وی افزود: «قرار دادن دقیق آن‌ها بسیار مهم است و برنج به تدریج سایه‌های خود را در طول زمان تغییر می‌دهد تا اینکه در مرحله نهایی یعنی زمان برداشت پرتره گربه‌ای که در طراحی از آن الگوبرداری شده کاملا خود را نمایان می‌کند.

برجک‌هایی در اطراف مزرعه ساخته می‌شوند تا بازدیدکنندگان بتوانند از بالا طرح کامل را ببینند. این طراحی بر اساس یک ضرب‌المثل تایلندی است: «ماهی در آب و برنج در مزارع وجود دارد».

تایلند که دومین صادرکننده بزرگ غلات جهان پس از هند است، قصد دارد امسال ۸.۵ میلیون تن را صادر کند. تانیاپونگ گفت، جوانانی که مایل به کسب اطلاعات بیشتر در مورد تعامل هنر و فناوری هستند نیز می‌توانند از این سایت بهره‌مند شوند. وی گفت: پیش از این برنج عمدتاً برای مصرف در نظر گرفته می‌شد، اما این رویکرد به ما امکان می‌دهد گردشگری و کشاورزی را به طور همزمان توسعه دهیم.»

سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • (عکس) کار عجیب و هنرمندانه برنجکار تایلندی برای جذب گردشگر
  • آغاز گل چینی از گلستان‌های گل محمدی اردستان
  • آغاز گل چینی از گلستان های گل محمدی اردستان
  • آغاز برداشت گل محمدی در شهرستان سبزوار
  • برداشت گل محمدی از گلستان های کاشان
  • برداشت گل محمدی از گلستان‌های کاشان + تصاویر
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی آب با خشکه کاری برنج
  • واژگونی تراکتور منجر به فوت کشاورز مهابادی شد
  • دلار بیش از ۵۰ و چند هزار تومان توجیه علمی و اقتصادی ندارد