Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@07:55:46 GMT

لباس‌ ارزان‌قیمت دشمن محیط‌زیست است

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۴۳۹۴۹

لباس‌ ارزان‌قیمت دشمن محیط‌زیست است

ایسنا/خراسان رضوی شرکت اچ اند ام(H&M)  با قرار دادن سطل بازیافت لباس در فروشگاه‌های خود نشان داده که از طرح‌های مقابله با تغییرات آب و هوایی حمایت می‌کند.

به نقل از سی ان ان، اگر نگاهی به نحوه رشد ساکنان جهان تا سال‌ 2040 بیندازیم، احتمالا جمعیت جهان، 9 میلیارد نفر خواهد بود که این موضوع ازنظر مشتری بسیار خوب ، اما تاثیرات آن بر سیاره زمین نامشخص است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صنعت جهانی مد مقادیر زیادی زباله ایجاد می‌کند، در هر ثانیه یک کامیون لباس سوخته یا به محل دفن زباله ارسال می‌شود .

بر اساس مطالعه‌ای که در سال 2009 درباره عادات مصرف‌کننده انجام‌شده احتمال اینکه لباس‌های ارزان را نسبت به لباس‌های گران‌قیمت دور بیندازیم، بیشتر است.

به‌تازگی شرکت H&M طرحی ارائه کرده که تولید پوشاک از مواد قابل بازیافت یا با استفاده از منابع پایدار را تا سال 2030 در برنامه کاری خود قرار دهد. همچنین، بخش تعمیر و بازسازی لباس و اجاره لباس را در فروشگاه‌های خود اضافه کرده است.

نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد، زمانی که قیمت لباس پایین است، معمولا زودتر خراب می‌شود.


 

چگونه لباس‌ها به سیاره زمین آسیب می‌رسانند

صنعت جهانی مد نزدیک به 4 میلیارد تن گازهای گلخانه تولید می‌کند، پس بررسی تاثیرات زیست‌محیطی صنعت مد بسیار حیاتی است.

این محاسبه مرتبط با هفت مرحله تولید پوشاک است که از ابتدا با ایجاد الیاف مورداستفاده برای تولید(برای مثال پنبه) شروع و سپس مونتاژ و درنهایت حمل و فروش به پایان می‌رسد و برای صنعت پوشاک و کفش در نظر گرفته می‌شود.

زمانی که خرید می‌کنید، معمولا پیامدهای جهانی آن را در نظر نمی‌گیرید اما تاثیر خرید یک لباس مانند تی‌شرت یا شلوار جین در آینده سیاره زمین بسیار مهم است.

در تولید یک تی‌شرت پنبه‌ای حدود 5 کیلوگرم دی‌اکسید کربن تولید می‌شود که معادل رانندگی با اتومبیل به مسافت 12 مایل و استفاده از سوخت به میزان 1750 لیتر است.

تولید شلوار جین آب بیشتری در حدود 3000 لیتر مصرف می‌کند و این به دلیل رنگ‌آمیزی و شستشوی آن است و حدود 20 کیلوگرم دی‌اکسید کربن تولید می‌کند که معادل سفر 49 مایلی با اتومبیل است.

در سال 2017 ، صنعت مد حدود 79 میلیارد مترمکعب آب مصرف کرده است که برابر پر کردن نزدیک به 32 میلیون استخر شنا المپیک است و انتظار می‌رود که این اوضاع بدتر نیز شود.

محققان اظهار کردند: میزان مصرف آب در صنعت مد تا سال 2030 می‌تواند 50 درصد افزایش یابد.

محققان هشدار می‌دهند که این اوضاع برای کشورهای تولیدکننده پنبه، تهدید محسوب می‌شود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که 4 میلیارد نفر، حداقل یک ماه در هرسال با کمبود شدید آب مواجه هستند و تقریبا نیمی از آنها در هند و چین تولیدکنندگان برتر پنبه جهان است.

در آسیای مرکزی که از مناطق مهم دیگر در تولید پنبه است، تولید این محصول از عوامل مهمی بوده که منجر به خشک شدن تدریجی یکی از چهار دریاچه بزرگ آب شیرین جهان شده است.

این موارد در تولید خلاصه نمی‌شود و شستن لباس هم تاثیر مخربی بر محیط‌زیست دارد به‌خصوص در ارتباط با مواد مصنوعی مانند پلی‌استر که حاوی الیاف پلاستیکی است. بعد از شستشوی مکرر، این الیافت شکسته و به اقیانوس‌ها واردشده و به حیات‌وحش دریایی آسیب می‌رسانند.

60  درصد از مواد مورداستفاده در صنعت پوشاک، الیاف پلاستیکی است و معادل 50 میلیارد بطری پلاستیکی است که از طریق شستشوی پوشاک به اقیانوس‌ها می‌رسند.

تولیدکنندگان در حال تغییر این شیوه هستند و سال‌هاست که شرکت لیوایز در امریکا، مشتریان خود را تشویق می‌کند تا دفعات شستشوی شلوار جین را کاهش دهند.

گزارشی در سال 2013 نشان داد که مراقبت مصرف‌کننده منجر به کاهش 23 درصد آب مورداستفاده در چرخه عمر شلوار جین می‌شود.

پایداری معمولا باقیمت بالایی همراه است

لباس‌های واجد شرایط باید حداقل 50 درصد مواد پایدار مانند پنبه ارگانیک یا پلی‌استر بازیافتی را داشته باشند.

در نظر گرفتن روش‌های پایدار و پایین نگه‌داشتن قیمت‌ها دشوار است.

شرکت‌های مد هرسال میلیاردها پوشاک تولید می‌کنند تا آخرین‌ مدها در اختیار مصرف‌کنندگان قرار گیرد.

برخی از تولیدکنندگان مانند شرکت  H&M، برنامه بازیافت را انتخاب کرده و به مشتریان این امکان را می‌دهد تا در صورت ارائه لباس‌هایی که لازم ندارند، کارت تخفیف دریافت کنند.

این شرکت قصد دارد تا سال 2030 مدل کسب‌وکار صد در صد مدور را ایجاد کند تا اطمینان حاصل کند که پایانی نیست و تولید به‌عنوان حلقه بسته‌ای است که در آن، ‌همه تولیدات طولانی و بیشتر استفاده و درنهایت بازیافت می‌شوند.

البته این آینده برای تولیدکنندگان دور است و باید عادات خرید کردن افراد در این مدت تغییر یابد تا این روند کند شود.

چالش اصلی عدم وجود زیرساخت‌های بازیافت برای منسوجات است.

 مهمترین پیام این بررسی این بود که افراد باید خرید کمتری داشته باشند و مواردی را که کیفیت بالاتری در ماندگاری دارند خریداری کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی محیط زیست صنعت مد و لباس شلوار جین لباس ها تا سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۴۳۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری سیزدهمین نمایشگاه بین المللی نساجی یزد

سیزدهمین نمایشگاه بین المللی ماشین آلات و محصولات صنعت نساجی و پوشاک استان یزد با ارائه جدیدترین دستاوردهای این صنعت برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، استان یزد یکی از قطب‌های اصلی کشور و منطقه در حوزه نساجی است و از دیرباز تاکنون این صنعت با نام یزد گره خورده و محصولات نساجی یزد در تمامی نقاط شناخته شده و زبانزد است.

با این وجود اما در طول چند دهه گذشته رفته رفته نساجی در یزد بزرگی خود را از دست داد و این صنعت با مشکلات بسیاری روبرو شد به گونه‌ای که دیگر نمی‌توانستیم نامی از قطب نساجی بودن برای یزد در نظر بگیریم چرا که بسیاری از نقاط دیگر صنعت نساجی بسیار پیشرفته تر و بزرگتری از یزد داشتند.

با این وجود طی سال‌های گذشته اقدامات خوبی در زمینه احیای این صنعت صورت گرفته که منجر به بهبود وضعیت صنعت نساجی استان یزد شد که از جمله این اقدامات می‌توان به برگزاری نمایشگاه‌های منظم نساجی، ماشین‌آلات و محصولات آن اشاره کرد.

از جمله این نمایشگاه‌ها، برگزاری سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی ماشین آلات و محصولات صنعت نساجی و پوشاک استان یزد است که با حضور استاندار و جمعی از مسئولان به بهره‌برداری رسید.

در این نمایشگاه فعالان عرصه صنعت نساجی و پوشاک استان یزد و برخی نقاط کشور به عرضه جدیدترین دستاوردها و تولیدات خود در این صنعت پرداختند.

انتهای پیام/781

دیگر خبرها

  • یزد قطب تولید ماشین آلات نساجی می‌شود
  • برگزاری سیزدهمین نمایشگاه بین المللی نساجی یزد
  • هدف‌گذاری تبدیل یزد به قطب تولید ماشین‌آلات نساجی
  • حضور بیش از ۱۲۰ شرکت معتبر در نمایشگاه نساجی یزد
  • برپایی نمایشگاه نساجی و پوشاک در یزد
  • بزرگترین مرکز توزیع پوشاک حجاب در مشهد تأسیس می‌شود
  • فروش لاستیک های تاریخ گذشته به جای لاستیک دولتی؟ | واکنش انجمن صنعت تایر را ببینید
  • گام بلند پتروشیمی پردیس در تامین امنیت غذایی جهان و حفظ محیط زیست
  • سند جامع مدیریت پسماند ایلام تهیه می‌شود
  • اعلام قیمت ارزان ترین خودروی برقی/ کاکایی: قرار بود از مونتاژکاریها کم شود/ خودروی برقی، مصرف سوخت کشور را بالا می برد / چرا درباره مافیا آدرس غلط می دهند/ رشد داخلی سازی ارزش افزوده ایجاد می کند